Copyright 2024 - Reddingsbrigade Boxtel

Een Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van een veiligheidsregio. Een RVR is een herkend, erkend en operationeel ingebed onderdeel van de hulpverleningsstructuur binnen een veiligheidsregio. Nederland kent landelijk 25 veiligheidsregio’s, die ieder voor een groot gedeelte hun eigen beleid mogen bepalen en crisispartners mogen toekennen. Reddingsbrigades zijn in de ogen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties erkende crisispartners. 

Woensdagavond 19 december 2012 ondertekenden 6 reddingsbrigades en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) Brabant Noord’. Het convenant zorgt ervoor dat de reddingsbrigades en de koepel nauwer gaan samenwerken en als één regionale gesprekspartner kunnen gaan optreden voor de veiligheidsregio Brabant Noord. 

Het convenant werd ondertekend door de voorzitters van de reddingsbrigades uit Boxtel, Mill, ’s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Veghel en de directeur van Reddingsbrigade Nederland (KNBRD). Daarnaast hebben in 2014 nog de Reddingsbrigades van Eindhoven, Helmond en Cranendonck bijgetekend. Hierdoor is er sprake van een convenant wat is ondertekend door Brabant Zuid-Oost en Brabant Noord, een gebied ter grootte van de twee gelijknamige veiligheidsregio's.

De RVR organiseert ook verschillende oefeningen, bijvoorbeeld bij Hemelrijk. Via de mail wordt de informatie verspreid over deze oefeningen en andere zaken over de RVR.

Voor meer informatie of vragen is er de volgende contactpersoon:
Ward van Gils
rvr@reddingsbrigadeboxtel.nl