Copyright 2024 - Reddingsbrigade Boxtel

Aan een gelimiteerd aantal leden wordt een opleiding elementair zwemmen gegeven. De leeftijd van uw kind om te kunnen starten met het elementair zwemmen is 5 jaar Er wordt in groepsverband zwemles gegeven, waarbij vier “Spetterbrevetten” te behalen zijn. Tijdens deze lessen worden de kandidaten watervrij gemaakt en leren ze de zwemslagen (school- en rugslag en borst- en rugcrawl). 

Na het behalen van de Spetterbrevetten stroomt de kandidaat door naar het zwem ABC. De Reddingsbrigade Boxtel is een erkende opleider voor de 3 Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. 

De lessen voor spetter en zwem ABC zijn 1x per week op zaterdagmiddag (tussen 14.15 uur en 17.15 uur) in zwembad Het Dommelbad in Boxtel. De lessen duren 45 minuten (Spetter Ready, 1,2,3 en Zwem A) of 60 minuten (Zwem B&C). De lestijd is niet zelf te kiezen, maar hangt af van de beschikbare ruimte.

De te behalen diploma’s zijn:

•    Spetter ready, Spetter 1,2, en 3
•    NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid), Zwem ABC

In een waterrijk land als Nederland is het noodzakelijk dat kinderen al op vroege leeftijd leren zwemmen.

Om lessen te kunnen volgen bij de RBB moet je lid worden van onze vereniging. Je kunt dus geen losse lessen kopen. 

LET OP: Door grote belangstelling voor het Zwem ABC bij de RBB is er een wachtlijst. Kinderen in het bezit van een zwemdiploma kunnen in overleg met de indelingscommissie starten met de lessen voor junior redder, zwemmend redder of Life Saver.